dissabte, 7 de juliol de 2007

La casa romana

En aquesta presentació s'explica la casa romana, els seus diferents tipus i parts. En el document adjunt escriu:

  1. quines parts té una casa romana (segons la presentació) i quina funció tenia cadascuna.
  2. quins tipus de casa hi havia i en què es diferenciaven.

divendres, 6 de juliol de 2007

L'indoeuropeu

Segurament és la primera vegada que sents aquest terme. Quan hagis acabat de treballar aquest tema, en sabràs alguna cosa més.
A partir de d'aquest enllaç i dels enllaços que hi ha en aquesta pàgina, cal que elaboris un document on constin les següents dades:
1. Què és la llengua indoeuropea? quin altre nom pot rebre aquesta llengua?
2. Si no han quedat restes escrites ni referències a aquesta llengua, com coneixem la seva existència?
3. En quina època es parlava?
4. On es parlava?
5. Cap a on es va dispersar aquest poble i quina conseqüència va tenir aquesta dispersió?
6. A la web de Gabriel Bibiloni hi ha una classificació de les llengües del món. Obre la gran superfamília lingüística indoeuropea i apunta el llistat de les llengües indoeuropees i dins d'aquestes apunta el llistat de les llengües itàliques fins arribar a l'actualitat.
7. En aquest lloc hi ha una activitat sobre un mapa de les llengües indoeuropees. Fes-la i, quan l'hagis finalitzada, treu una imatge del mapa i l'enganxes al document que estàs elaborant sobre la llengua indoeuropea.
8. Copia el mapa de les ll. romàniques i posa a cada indret la llengua romànica que s'hi parla o que s'hi parlava.

9- En aquesta presentació hi ha unes imatges, l'explicació de els quals està en el document enllaçat (indoeuropeu_teo). El proper dia a classe has d'estar capacitada per explicar les imatges de la presentació i haver fet les activitats proposades.Instruccions:
- Recorda que, per obrir els enllaços, has de prèmer el botó dret sobre l'enllaç i obrir el lloc en una finestra nova.
- Per fer una foto del que tinguis a la pantalla, has de premer el botó Impr Pant situat a la part superior del teclat, després de la tecla F12. Després copies la imatge al document que hi ha en aquest enllaç i retalles tot el que sobri. Per cert, quan cliquis sobre la paraula document amb el botó dret del ratolí (obrir en una finestra nova), faràs cap a un lloc on hauràs de clicar la icona que representa el word. Aleshores se't pregunta si vols obris o guardar. Contestes que guardar i així se't guardarà al'ordinador el document amb què has de treballar aquesta activitat.
- Per resoldre qualsevol dubte que tinguis, envia un comentari.

Objectiu del bloc

En aquest bloc hi haurà el material que pugui ser útil per a desenvolupar la part teòrica de la matèria que imparteixo als meus alumnes.